ICA Nära Järbo

Pensionärsbussen kommer lastad!

Varje torsdag rullar den blå minibussen ut ur garaget. Färden går för att hämta upp pensionärer i trakten som själva inte kan ta sig till butiken för att göra sina inköp.

Att komma och ut och se vad som händer i samhället, träffa bekanta och handla sina egna favoritvaror är viktigt för att motverka den isolering som många äldre kan uppleva när möjligheten att röra sig blir begränsad. Med Pensionärsbussen hjälper ICA Nära Järbo pensionärerna i trakten till ett aktivt liv. 

Vad är pensionärsbussen?
En minibuss hämtar upp pensionärer i deras hem varje torsdag förmiddag och kör dem till ICA Nära Järbo. I dagsläget körs fyra turer; när den första gruppen handlar hämtar bussen nästa gäng. Tre pensionärer kör bussen helt ideellt, men ICA Nära Järbo står för bensin och underhållskostnaden. I butiken får de som behöver hjälp att plocka varor. 

Ett uppskattat koncept
De sociala möten som uppstått på bussen är väldigt uppskattade. Under färden till och från butiken avverkas hela veckans händelser. Pernilla och Lars-Göran Sundström får ofta höra av ”sina” pensionärer att torsdagarna är den viktigaste dagen i veckan. Bussturerna har funnits i 30 år nu, och tänker fortsätta länge till!