Sebastian, vår butikschef hälsar:

Sebastian, vår butikschef hälsar:

I butiken har jag övergripande ansvar på många sätt, men att få fortsätta med avdelningsarbetet på köttavdelningen är en av de roligaste förmånerna med mitt jobb, fast det känns ärligt talat många gånger inte som ett jobb utan som ett kall.

I min köttavdelning försöker jag konstant att hålla mig uppdaterad på de säsongsvaror som är aktuella, de trender som råder och framförallt de önskemål jag får till mig från er kunder! Varuförsörjning är en del som jag tycker är extra viktig i just min avdelning. Här ska ni känna er säkra på att det vid jul finns gott om julskinka. Och när det är dags att laga en bolognese där hemma så är ni trygga med att det finns köttfärs i butiken, för att ta några exempel.

Har ni inte möjlighet att dela era önskemål med mig på plats vid hyllan så skicka gärna ett mejl. Det kan vara vad som helst som rör köttavdelningen, eller butiken i stort för den delen också. Min adress är: sebastian.pethrus@supermarket.ica.se
Varmt välkomna!

Utseendet

För köttet är färgen och utseendet viktigt. Det är stor skillnad på både färg och marmorering om man jämför exempelvis en oxfilé och en entrecôte – men färgen ska variera från röd till mörkröd. Gå gärna in på ICAs köttguide för att se hur just din köttbit ska se ut. Dessutom ska ditt kött vara bra trancherat (tillskuret); jämnt och utan taggiga slamsor. 

Doften

Mört och saftigt kött doftar just mört och saftigt. Kött som är vakuumförpackat behöver luftas en liten stund efter att förpackningen öppnats innan den rätta doften träder fram.

Smaken

Köttet ska ha en klar och fin smak. Dessutom ska det vara mört och lättuggat även efter tillagning – med förutsättningen att det har tillagats på rätt sätt, förstås. Detta gäller framför allt nötkött, kalv och lamm. Fråga oss gärna, så hjälper vi dig till bästa resultat!

Fågel

Fågelkött kan variera i utseende – exempelvis är majskyckling ibland gulare än annan kyckling och pärlhöna kan till och med vara ganska lila i färgen. Det kan vara svårt att avgöra enbart på fågelns utseende ifall den är färsk eller inte. Fråga gärna vår personal om du är osäker. 

Färsk kyckling är ibland nästan luktfri, men andra gånger kan kyckling som har legat i vakuumförpackning få en lite speciell lukt. Denna lukt ska dock försvinna om du låter kycklingen lufta en liten stund.