Abdella, vår säljledare på frukt och grönt hälsar:

Abdella, vår säljledare på frukt och grönt hälsar:

Välkommen till frukt och grönt! Här jobbar jag och mina plockare varje dag för att ge dig som kund inspiration till att köpa mer än bara de klassiska ingredienserna. Med mycket färg och kvalité hoppas jag att du blir nöjd när du handlar från sortimentet i min avdelning. Kom gärna förbi mig i avdelningen och lämna önskemål på hur du vill att det ska vara – det betyder mycket för oss! Du kan även mejla dina önskemål och synpunkter till mig på abdella.suleman@supermarket.ica.se. Här är en kort beskrivning kopplat till färskvarugarantin på min avdelning:

Utseendet

När det gäller frukt och grönt är utseendet väldigt viktigt. Ibland är det enkelt att se ifall varan är omogen, mogen eller övermogen – till exempel när det kommer till bananens olika stadier grön, gul, brun. Förutom färgförändringar kan man se på ytans eller skalets spänstighet. Ibland är det knepigare att avgöra och då får man känna försiktigt på varan för att se ifall den är tillräckligt mjuk eller hård. Om du är osäker – fråga gärna någon kollega på plats så hjälper vi till!

Doften

En omogen frukt doftar ofta väldigt svagt eller inte alls. Doften växer sig starkare med mognaden, så en övermogen frukt kan istället dofta väldigt mycket. Dock är det i regel enklare att se till utseende och konsistens när det handlar om frukt och grönt.

Smaken

Övermogna frukter och grönsaker har för det mesta en väldigt mjuk konsistens, både när det gäller yta och innanmäte. Frukter brukar bli sötare och sötare i takt med att de mognar.

Utgångsdatum

Frukt och grönt i lösvikt är lite speciellt eftersom det inte har ett utgångsdatum på samma sätt som många andra färskvaror. Ibland håller en tomat i tre till fyra dagar medan en annan tomat kan hålla sig i ett par veckor. Främst är det odlingsförhållanden som spelar in - fick den tillräckligt med sol för att växa sig stark?