Lovisa, vår säljledare på packad färsk hälsar:

Lovisa, vår säljledare på packad färsk hälsar:

Men guu vae kuil! (gotländsk dialekt) Välkommen till färsken! Här sliter vi för fullt för att diskarna ska vara proppade av härliga färskvaror som ostar, charkuterier, delikatesser, fisk & skaldjur, färdigmatstillbehör och vegetariska produkter och mycket mer! Saknar du något? Säg då gärna till så ska vi göra vad vi kan för att bredda sortimentet med din favoritvara. Här är en kort beskrivning kopplat till färskvarugarantin på min avdelning:

Utseendet

Delikatesser, färdigmat och charkuterier ska se färska och fräscha ut. Vilken färg varan ska ha beror från vara till vara, fråga gärna oss på plats om du är osäker så kommer vi hjälpa till med att bedöma kvalitén på varan!

Doften

Doften skiljer sig givetvis åt en del beroende på vilken produkt du väljer. Men överlag ska alla våra delikatesser, charkuterier och färdigrätter ha en fräsch doft.

Smaken

Fråga gärna vår personal om du är ute efter en specifik smak! Vi erbjuder många olika produkter inom chark, delikatesser och färdigmat.

Ost

Utseendemässigt kan ost självklart skilja sig ganska mycket åt, beroende på vad det är för sort. Osten ska se ”pigg” ut, utan färg- eller konsistensförändringar. En del ostar luktar väldigt starkt i sig själva, vällagrade ostar luktar ofta mer än andra. Mildare ostar brukar bara ha en svag ost doft. De ostar som luktar starkt smakar mycket, medan de som doftar svagt brukar ha en mild smak

Utgångsdatum

Alla varor i min avdelning är registrerade med respektive utgångsdatum i ett digitalt system, detta kollar vi av löpande varje dag. När en produkt bara får säljas i ytterligare två dagar så plockar vi bort den från ordinarie hyllplats och säljer istället för rabatterat pris i vår klimatkämpe-kyl. Detta för att ta vara på varorna och förhindra att mat slängs så långt det är möjligt!