Lokala Föreningar vi sponsrar!

Klockareboden sponsrar lokala idrottsföreningar och arrangemang, så som Österlens BTK, Borrby IF, Österlens FF, BSH Fotboll, Hammenhögs IF samt YA Cupen!

BSH Fotboll

BSH Österlen är en sammanslagning mellan Borrby, Skillinge och Hammenhögs ungdomsverksamheter. Samarbetet började 2004 och har utvecklats mycket väl med åren och idag har vi 9 st träningsgrupper igång. Verksamheten drivs av engagerade, erfarna och välutbildade ledare och vi har motiverade tjejer och killar.

Vi har en tydlig filosofi i föreningen att alla ska behandlas lika och att alla ska ha roligt. Vi jobbar också för att vi ska ge ungdomarna en möjlighet till både sportslig och personlig utveckling. Resultatet i matcherna får inte ta överhanden över vikten av social utveckling och gemenskap. Vi jobbar också för att vi ska vara en verksamhet som har tydliga regler och riktlinjer och ungdomarna ska känna att alla är välkomna.
Det är viktigt att både ledare och spelare uppträder som goda föredömen både på planen och i det dagliga livet.

Borrby IF

Borrby finns en fotbollsklubb, Borrby IF, som grundades 1926. Klubben spelar i herrarnas Division 6 Syd-Östra. Hemmaarena är Borresvall, en idrottsplats i utkanten av Borrby. Borresvall publikrekord ligger på omkring 5580 åskådare under 1956 års YA-Cupfinal mellan Hammenhögs IF mot Skillinge IF.

Österlens BTK

Österlens BTK driver för närvarande ungdomsträning i Borrby.

 

 

Liga 06

Upptakten till Liga06 startade år 2005 med gemensamt B-lag mellan Ingelstorps IF och Löderups IF. De båda föreningarna hade då ett antal tuffa år bakom sig med spel i ”lingonserien” för A-lagen.

B-lags samarbetet fungerade så pass bra att det även blev bestämt att gå vidare med ett samarbete för A-lags fotbollen.
Namnet LIGA06 kom på tal LIGA 06 står för:
Löderup och Ingelstorps Gemensamma Allians med startår 2006.

Österlens FF

Klubben bildades 2015 i samband med att Branteviks IF samt Skillinge IF slogs ihop. Österlen FF är en klubb som bygger på samarbete mellan olika fotbollsklubbar på Österlen.
Branteviks IF och Skillinge IF är viktiga integrerade delar av Österlen FF. Tidigare har Rörums SK också varit med. 2018 spelar Österlen FF Div. 2 Östra Götaland efter att ha vunnit Div 3 OBESEGRADE!!!