Vår nya e-handel: Frågor & svar

Vår nya e-handel: Frågor & svar

För att möta den kraftigt växande efterfrågan på att handla mat online och med hemleverans så bygger vi nu ut vår e-handel. Från och med måndagen den 2 augusti kommer maten som du handlar online från oss på ICA Maxi Kungälv att packas på det nya stora ICA-lagret i Arendal och köras direkt hem till dig, istället för att ta omvägen via butikshyllorna.

Här kommer svaren på några vanliga frågor kopplade till denna förändring:

 

Varför flyttar ni e-handeln till Arendal?

Vi har helt enkelt vuxit ur våra lokaler och nått vår maxkapacitet för antal ordrar som vi kan hantera här i vår butik i Kungälv. Tyvärr har inte alla kunder som önskat kunnat handla online hos oss då tiderna ofta tagit slut. Så för att kunna låta ännu fler kunder handla mat till Sveriges lägsta priser från oss på ICA Maxi Kungälv så har vi startat detta samarbete med lagret i Arendal som byggdes klart och öppnade våren 2021. I Arendal har de också en större flotta med leveransbilar så att vi kan erbjuda många fler att handla med hemleverans, även kvällar och helger.

 

Handlar jag från Arendal eller från butiken i Kungälv?

Du handlar precis som vanligt maten från oss på ICA Maxi Kungälv i vår lokala onlinebutik: maxionline.se till Sveriges lägsta priser. Den enda skillnaden är att denna order sedan packas och körs ut direkt från lagret i Arendal.

 

Hur handlar jag i den nya e-handeln?

Klicka HÄR för att komma till en Youtube-film som visar hur du går tillväga. Inne i vår nya e-handel finns fler instruktioner och svar på praktiska frågor kring hur du loggar in och handlar. Du hittar denna hjälp längst ner på sidan. Klicka här för att komma till vår nya e-handel.

 

Vad kostar hemleverans?

Hemleveransen är prissatt i tre steg beroende på hur mycket du handlar. Handlar du för 0-699:- så kostar hemleveransen 98:-, handlar du för 700-1999:- så betalar du bara 49:- och handlar du för 2000:- eller mer så bjuder vi på gratis hemleverans.

(OBS! Priserna gäller privatkunder.)

 

När levererar ni?

Vi levererar till olika postnummerområden olika dagar i veckan men bilarna rullar alla dagar, måndag-söndag, alltså även helger och kvällar så vi hoppas att du hittar flera alternativ som passar dig.
Observera att tider för hemleverans kommer att bli tillgängliga från och med måndagen den 2/8.

 

Vart levererar ni?

I och med samarbetet med lagret i Arendal så har vi kraftigt utökat våra leveransområden i hela Storgöteborg. För att enklast se om vi levererar till just ditt område så rekommenderar vi att du går in i vår e-handel, klickar på hemleverans och skriver in ditt postnummer.

Några av de områden vi levererar till är:
Stora Höga, Jörlanda, Kungälv, Ale, Älvängen, Skepplanda, Bohus, Surte, Angered, Hisings Backa, Hisings Kärra, Torslanda, Säve, Göteborg, Mölndal, Kållered, Partille, Sävedalen, Jonsered, Mölnlycke, Landvetter, Billdal, Kullavik, Lindome, Särö, Lerum, Floda, Stenkullen.

Det är inte vi i butiken i Kungälv som själva bestämmer leveransområden och vart bilarna kör men om ditt område saknas och du vill ha hemleveranser till dig så rekommenderar vi att ni mailar in ert önskemål till handlaonline@ica.se

 

Hur kommer sortimentet att skilja sig jämfört med tidigare?

Sortimentet i e-handeln kommer att utökas succesivt under hösten och bland annat tillkommer flera lokala leverantörer till sortimentet framöver. I vissa kategorier kommer sortimentet att bli större. I andra kategorier något mindre än idag. Men i huvudsak kommer du att känna igen artiklarna sedan tidigare och vi hoppas att du hittar vad du söker, annars får du gärna kontakta oss med dina önskemål.

Den största förändringen och det som tyvärr försvinner från sortimentet är våra butiksproducerade bröd och bakverk samt delar av utbudet från hem- och fritidsavdelningen.

 

Varför blir det dyrare att hämta i butik?

När du väljer ”Hämta i butik” så ska varorna först plockas ihop av personalen på lagret i Arendal, transporteras till vår butik, lastas av och förvaras i våra containrar för att sedan lämnas ut av vår personal. Detta är mindre tidseffektivt och mindre kostnadseffektivt än att få varorna levererade direkt hem. Därför ökar priset för ”Hämta i butik” till 79:- och kostnaden för hemleverans minskar.

 

Var hämtar jag mina varor när jag väljer "Hämta i butik"

Du hämtar kassarna i vår bemannade drive thru längst in i parkeringshuset intill butiken, på markplan. Kör fram bilen (eller kom till oss till fots eller med cykel) så plockar vi ihop dina kassar och packar in dem i bagageluckan. Observera alltså att vår drive thru flyttar från framsidan av butiken in i parkeringshuset. Om ingen är på plats när du kommer går det bra att ringa 0303-384030 så kommer vi och hjälper dig!