Vad vi på ICA gör för samhället

Samhällsengagemang

Nedan kan du se en film om ICAs gemensamma satsning för samhället.  

Genom ICA Sverige sponsrar vi varje år ett stort antal föreningar, organisationer och evenemang - bl.a annat Svenska Fotbolls-förbundet, Svenska Skidlanslaget, En Svensk Klassiker, Friskis & Svettis, Blodomloppet, Cancerfonden, etc. Du kan läsa mer på ica.se/hallbarhet/halsa/samarbeten/ 

Genom ICA Stiftelsen där ICA lyfter samhällsengagemang till nästa nivå. Vi vill fortsätta bidra till att göra positiv skillnad i samhället och skapa möjligheter att stötta samhällsviktiga projekt. Bland annat Majblomman, Matchkorv, Rädda Barnen, AjaBaja Cancer, Kompis Sverige, Matkollo, Glada Hudik-Teatern, Svenska Röda Korset, etc.Du kan läsa mer om ICA Stiftelsen ica.se/ica-stiftelsen/

Ett samarbete med Friskis & Svettis - för en bättre folkhälsa! Vi vet att mat och rörelse går hand i hand, kompletterar varandra och är en förutsättning för en bättre folkhälsa. Därför har vi valt Friskis & Svettis som vår träningskompis!

Kontakten är en mötesplats som utgår ifrån alla människors lika värde. Kontakten arbetar stärkande för och tillsammans med människor som lever i utsatta livssituationer och verkar för att minska utanförskap. Det gör Kontakten genom att erbjuda en måltidsgemenskap. Vi på ICA Maxi Kungälv är med och skänker mat så att detta är möjligt för Kontakten i Kungälv. 

Varje fredag har vi studenter från Trekungagymnasiet som praktiserar i butik hos oss. 

Varje vecka har vi deltagare från Daglig Verksamhet som jobbar hos oss ett par timmar. 

ICA och Cancerfonden har samarbetat i många år. En av de stora aktiviteterna varje år är Rosa bandet som har stark stöttning genom aktiviteter i butiken under oktober månad samt Mustaschkampen under november månad.

Vi stöder organisationen bland annat genom att butiken har insamlingsbössor flera gånger om året i våra kassor där pengarna oavkortat går till Röda Korset.

Maxi ICA Stormarknad Kungälv har två fadderbarn som vi engagerar oss i och stöttar med pengar varje år.