Recept

Espresso Sorbetto

Kristalliserad espresso som med hjälp av hårdvispad äggvita förvandlas till en krämig sorbetto. Mortla några kaffebönor och strössla på toppen, krön det hela med mynta.

Ingredienser

  • 6 espresso (gärna Lavazza Caffé Espresso) (6 espresso motsvarar ca 1 1/2 dl)
  • 1 äggvita
  • 1 msk socker (rågad)

Topping

  • krossade kaffebönor
  • mynta

Gör så här

  1. Brygg espresson och låt svalna helt.
  2. Häll därefter kaffet i en skål och ställ in i frysen. Frys i 30 minuter.
  3. Ta ut kaffet och rör om, frys igen i 30 minuter och rör igen.
  4. Vispa äggvitan hårt med sockret och vänd försiktigt i espresson.
  5. Låt frysa igen tills den är färdig. Serveras i frysta glas eller på dessertfat.
  6. Topping: Toppa gärna med krossade kaffebönor. Dekorera gärna med mynta.

För alla

Innehåller ägg. Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.

Recept och bild i samarbete med Lavazza.