Picknickmisär

5 saker som kan gå fel på picknicken

Det är sommar, det är sol och kanske är du ledig och känner för en picknick i solen. Det låter mysigt men en måltid i gröngräset skiljer sig mycket från en vid matbordet hemma. Här listar vi 5 saker som kan gå så otroligt fel.
Tips! Se alla våra recept till picknicken.

Picknickmisär

 1. 1. Fågelbajset

  Det beryktade bajset från himlen kan komma när du minst anar det. Så innan du tar ett bett av din kärleksfullt tillagade avokadomacka så browsa himlen en sista gång så att du inte får en färsk fågelfjärt deluxe på mackan.

 2. 2. Blötmark

  Du kanske tycker att ett rekorderligt sittunderlag är för mesar och att en filt bara är jobbigt att släpa med sig. Men när du väl sätter dig ner på den välfuktade marken kommer du tacka din inre skogsmulle att du packade ner något för rumpan. Det är aldrig kul att picknicka med blöt bakdel.

 3. 3. Korkskruvsmisären

  Ingenting kan väl göra en mer besviken än att missa att lägga ner en kapsyl/korkskruvsöppnare. Alla dessa försök när man svettig stått och bankat ölflaskans mynning mot en vass sten eller när man försökt bända upp kapsylen med sin snusdosa. Detta är bara för de inbitna och ingenting en vanlig lekman bemästrar. Så det som först ska packas ner: kapsylöppnare.

  Tips: Nyttiga alkoholfria drinkar.

 4. 4. Ambitionsnivån

  Det är lätt att måla upp en romantisk bild av hur ni ska sitta och slafsa i er välkomponerad och perfekt näringsberäknad sallad, spänstig melon samtidigt som ni sippar på kyld skumpa till tonerna av vågkluck och fågelsång. Verkligheten brukar oftast vara svettiga mackor på grund av en för lång väntan i picknickkorgen, mjölig melon och skumpa som har nått bastutemperatur.

 5. 5. Att äta utomhus

  Denna fascination över att sitta på en gräsplätt och äta mat. Vi bor i Sverige vilket innebär nyckfullt väder. Bered dig på att solen kanske skiner den första timmen för att en timme senare slå om till Mordor-väder där picknickfilten snabbt förvandlas till en blöt wettextrasa.

 6. 6. Sluttips

  Ät mat hemma.

Picknickens vett & etikett!

1. Spela musik

Gärna! Men innan du sätter på årets sommarplåga på absolut högsta volym – släng ett öga på stämningen runt omkring och fråga gärna om det är ok.

2. Hur nära är för nära?

Generellt sätt kan man säga att toleransen för hur nära som är ok ökar ju fler personer som trängs i samma park/strand/osv. Det vill säga, är det väldigt få i parken så är det inte så uppskattat att sätta din filt dikt an till ett annat gäng. 

3. Bollar och frisbees

Vem var det som kasta? Fundera både en och två gånger innan du börjar bolla där andra flanerar eller äter.

4. Skräp

Det säger sig självt, men många picknickplatser vittnar om att detta inte är en helt självklar regel för alla: ta hand om ditt skräp. Ett tips är att ha en påse med dig där du samlar på dig allt från början, så slipper ni springa runt efter servetter som flyger iväg.

5. Grilla

På en fullpackad strand kanske det inte är så passande med os och rök på grannarna runtomkring. Att grilla tar tid, så om pinsam stämning uppstår är det svårt att backa ur det snabbt – bered dig på en låååång obekväm stund av arga blickar innan grillen är sval nog att kunna backa ut ur ”rummet”.

Artiklar (1459)

För varmt & kallt!

Välj rätt termos

Vi hjälper dig att välja rätt termos vid olika tillfällen!

Grillguide

Vilken grill ska jag välja?

Köpa grill? Vilken grill som passar just dig beror på hur mycket du vill grilla, hur ofta, var och hur bråttom du har att ställa maten på bordet. Här är guiden som hjälper dig att hitta rätt grill!