Cappuccino! En stark espresso med mjukt mjölkskum i perfekt symbios. Det blir inte mycket bättre än så. Men kan man göra den populära cafédrinken hemma utan en fräsig kaffemaskin? Javisst, och det är superenkelt!
Tips! Vi slår hål på
myter om snabbkaffe.
Häll upp en halv deciliter kokat vatten i en kopp.
Tillsätt 1 tesked snabbkaffe Espresso i vattnet - passar perfekt i Cappuccino!
Rör runt för att få en ljuvlig espresso med perfekt crema. Vispa lite lätt tills kaffet blandas väl med vattnet.
Värm en deciliter mjölk till max 60 grader och tillsätt hälften, alltså en halv deciliter i kaffet. Det går lika bra att värma mjölken i microvågsugnen som i kastrull på spisen.
Ingen mjölkskummare? Inga problem! Skaka resterande mjölken (en halv deciliter) kraftigt i en förslutningsbar burk i ca 30 sekunder. Voilá - skummat och klart att toppa cappuccinon med!
Nu är din cappuccino klar, drick och njut!