Ingefärsgravad lax

Överraska med en spännande och smakrik version av gravad lax. Laxsidan bereds med inlagd ingefära, socker och salt i två dagar. Servera den ingefärsgravade laxen med gari och soja.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006

Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1300 KJ / 310 kCal
Fett15 g
Kommentarer
3 stHar aldrig gravat lax för. Har två bitar i frysen nu och undrar om dessa måste vara tinade innan kryddningen läggs på. Eller kan det ske direkt?
Helena
Hej Helena! Bäst är att tina och låta rinna av och torka av lite. Sen är det bara att sätta igång. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Tråkigt att jag nu får slänga 1,5kg lax. Tänkte att ett 17 år gammalt recept borde vara rimligt rätt. Jag jämförde efter jag börjat :(
Petrine
Hur kommer det sig att det ska vara hela två deciliter salt och socker i detta recept? Andra recept på gravad lax har snarare matskedar av salt och socker.
Petrine
Hej Petrine! Det var en bra fråga. Receptet är nu uppdaterat med rimliga mängder salt och socker. Tack för att du uppmärksammade oss på detta! Hälsningar Lisa
ICA-köket