Limegravad lax

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
3
Limegravad lax

Limegravad lax känns alltid somrig, fräsch och lyxig. Tänk på att gravad lax bör ligga i frysen i ett par dygn. Servera gärna laxen som förrätt på rostat bröd med fransk senapssås, i en sallad eller med kokt potatis.

Limegravad lax

Ingredienser

4 portioner
1 kg  lax (helst mellanbit)
1/2 dl  salt
1/2 dl  socker
1   knippe dill
saft av 2   lime (2 lime motsvarar ca 1/2 dl limesaft)

Gör så här

Tips

Fransk senapssås: Blanda 2 msk fransk senap, 1 tsk socker, 4 msk grädde och 2 msk hackad gräslök. Receptet är för 4 port.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Hej Cahtarina! Det stämmer att de har ändrat i sina normer gällande detta.

Redaktionen

2015-04-10

Mycket gott. Använde Line juice och skivad Lime. Tre dagars gravning är att föredra.

Charlotte

2015-04-03

Låter gott, ska pröva det men utan att frysa förs för det behövs inte enligt Livsmedelsverket.

Katarina

2015-03-31

Näringsvärde per portion

Energi750 KJ / 180 kCal
Fett9 g

Testa liknande recept

Gravad lax
Betyg 4.1 av 5.
124 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Laxtärningar med wasabi & sesam
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ingefärsgravad lax
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gravad makrill
Betyg 2.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lättgravad rosmarinlax
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kummingravad lax
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga