Gravad lax
Här är ett gott recept på hur du gör egen gravad lax - en riktig klassiker. Allt du behöver är fryst lax, dill, socker, vitpeppar och salt. Lätt att förbereda och behöver två dygn i kylskåp för att bli klar, sedan har du din egen gravade lax!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 1998
Ingredienser
10 portioner buffé
1 kg fryst lax (mellanbiten)
2 tsk grovstött vitpeppar
4 msk salt
6 msk strösocker
1 dl grovhackad dill
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Klimatanpassa
Vill du göra mer Klimaträtt välj mervärdesmärkt fisk.
Gör så här
Tips
Se alla våra gravlaxrecept om du vill få tips på olika smaksättningar.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2108 KJ / 504 kCal
Fett30 g
Salt10 g
Kolhydrater13 g
Protein46 g
Kommentarer
Med förhållandet 4 msk salt och 6 msk socker passar det oss perfekt . Faktiskt bättre än köpt tycker vi i familjen den går åt som smör 🤗
Hans-erik
2023-12-16Simple and tasty!
Sun
2023-04-19Blir toppen så länge man är noga med att hälla bort vätskan som bildas. Annars blir den som sagt för salt. Pär
Pär-olov
2023-04-04