Lättgravad rosmarinlax

Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
1
Lättgravad rosmarinlax

Denna gravade lax lättgravas först och steks sedan hastigt så att den får färg. Det kan man göra i god tid eftersom laxen ska serveras kall. Laxen blir mycket saftig när man gör så här.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2002

Lättgravad rosmarinlax

Ingredienser

10 portioner
1   bit skinn- och benfri laxfilè à ca 1 kg
4 msk  salt
4 msk  socker
2 tsk  grovkrossad svartpeppar
1 msk  hackad, färsk rosmarin
1 msk  olja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Supergod. Mycket lättlagad uppskattad rätt som kan lagas dagen före fest. Glöm bara inte att inhandla laxen så att den hinner frysas i 3 dygn.

Ghita

2005-12-25

Testa liknande recept

Snapsgravad lax
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabbgravad apelsinlax med örtmajonnäs
Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabbgravad lax, grundrecept
Betyg 3.5 av 5.
65 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad gravad lax
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lättrökt chiligravad lax
Betyg 4.6 av 5.
43 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppelgravad lax
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga