Zucchini- och quinoabiffar med fänkålstzatsiki i pitabröd

Betyg 4.7 av 5.
107 personer har röstat
14
Zucchini- och quinoabiffar med fänkålstzatsiki i pitabröd

Dessa biffar på quinoa, zucchini, soltorkade tomater och fetaost är perfekta till både vegomiddagen och picknicklunchen. Servera zucchinibiffarna i pitabröd tillsammans med en smarrig fänkålstzatziki, rödlök, tomater och sallad.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018

Zucchini- och quinoabiffar med fänkålstzatsiki i pitabröd

Ingredienser

4 portioner

Biffar

2 dl  kokt kall quinoa
2 dl  grovriven urkramad zucchini (2 dl motsvarar ca 1/2 normalstor zucchini)
3   ägg
1 dl  hackade soltorkade tomater i olja
150 g  fetaost
2   rivna vitlöksklyftor
1 - 2 dl  finhackad basilika
1 1/2 dl  ströbröd
1/2 tsk  salt
2 krm  svartpeppar
olivolja (eller oljan från de soltorkade tomaterna)

Fänkålstzatziki

1/2   fänkål
2 tsk  färskpressad citronjuice
2 krm  salt
1 1/2 - 2 dl  grekisk yoghurt
2   pressade vitlöksklyftor
1 - 2 tsk  flytande honung

Topping och tillbehör

1   rödlök
2   tomater
1   citron
4   pitabröd
65 g  bladsallad
2 dl  grovhackad bladpersilja
1   kruka basilika
1 msk  srirachasås

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd och glutenfria tortillabröd.
Gör laktsofri: välj laktosfri fetaost och laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost och yoghurt mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Receptet kommer från boken Plåtmat: Grönt i en långpanna av Julia Tuvesson.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
107 personer har röstat

Kommentarer

Sååå goda! Favoritrecept!

Elisabet

2023-06-07

Testade detta recept men ändrade lite å hade PANKO istället för att ströbröd i Tipsade detta recept i min matgrupp Matstylisterna hoppas nån vill testa detta recept biffarna blev ju supergoda Cecilia

Cecilia

2022-09-22

Har gjort dessa då och då sedan 2018. Supergod sommarmat !! Väldigt fräscht! Har dock skippat de soltorkade tomaterna , dom tog för mycket av de andra smakerna!

Jesper

2022-06-08

Näringsvärde per portion

Energi2822 KJ / 676 kCal
Fett26 g
Salt4.25 g
Kolhydrater76 g
Protein27 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Tabbouleh med quinoa
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grymt god gröt
Betyg 2.6 av 5.
176 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Quinoa med blåbär och mandlar
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Harissakyckling med spenat- och quinoasallad
Betyg 3.7 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Auberginerullar med citronquinoa
Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Blåbärssoppa
Betyg 2.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 15 min att tillaga