Recept: Viltskavsgryta med messmör och lingon
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 45 minuter

Viltskavsgryta med messmör och lingon

5 röster

En snabblagad och mustig gryta med smakrikt hjortskav som ger helgmatskänsla mitt i veckan. Lingon och messmör gör viltskavsgrytan både syrlig och rund i smaken. Servera den gärna med kokt potatis och broccoli.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2017.

Ingredienser

  • 2 paket hjortskav (à 240 g)
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör eller rapsolja
  • 4 dl visp- eller matlagningsgrädde
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1/2 dl frysta lingon
  • 1/2 dl messmör
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • kokt potatis
  • broccoli

Så här gör du

  1. Halvtina hjortskaven.
  2. Skala, dela och strimla löken.
  3. Fräs hjortskaven i smör eller olja i en stekpanna eller gryta så det får lite färg. Tillsätt löken och låt den fräsa med mot slutet.
  4. Häll i grädde och smula ner köttbuljongtärning. Koka ihop på svag värme ca 5 minuter. Smaksätt med frysta lingon, messmör och torkad timjan. Krydda med salt och peppar.
  5. Bjud gärna viltskavsgrytan med kokt potatis och broccoli.

För alla

Fri från gluten.
Fri från ägg, men kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Innehåller laktos och mjölkprotein.