Änglamat

Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
2
Änglamat

Kombinationen av sött bröd i mjölk, len grädde och syrliga lingon eller andra bär är det som gör änglamaten till en klassiker bland husmansdesserter. Det spelar ingen roll vilka söta skorpor, vetebullar eller kakor du använder dig av – ta dem som finns hemma helt enkelt!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Änglamat

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 dl  vispgrädde
8   småkakor (t ex drömmar)
2 msk  mjölk (3%)
1 1/2 dl  färska eller frysta, tinade lingon
jordgubbar till garnering

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfria skorpor, bullar eller kakor.  
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde, mjölk och bröd/kakor.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot vispningsbar mjölkfri ersättningsprodukt. Använd mjölkfria bröd/kakor och byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfria skorpor, bullar eller kakor.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Älskar Ängamat, smakar barndom

Maria

2020-08-15

Min/mammas version: kaksmulor, sylt och vispgrädde serveras i stor härlig glasstrut!

Agneta

2017-09-21

Näringsvärde per portion

Energi1093 KJ / 262 kCal
Fett20 g
Salt0.15 g
Kolhydrater19 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Smoothie pops med lingon och jordgubbar
Betyg 4 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Strutar med lingongrädde
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Chokladrutor med lingon och marshmallows
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cheesecake i glas med pepparkaka och lingon
Betyg 4.4 av 5.
79 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Renköttsrulle
Betyg 2.6 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bakade bär
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga