Änglamat
Kombinationen av sött bröd i mjölk, len grädde och syrliga lingon eller andra bär är det som gör änglamaten till en klassiker bland husmansdesserter. Det spelar ingen roll vilka söta skorpor, vetebullar eller kakor du använder dig av – ta dem som finns hemma helt enkelt!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017
Ingredienser
4 portioner
1 1/2 dl vispgrädde
8 småkakor (t ex drömmar)
2 msk mjölk (3%)
1 1/2 dl färska eller frysta, tinade lingon
jordgubbar till garnering
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfria skorpor, bullar eller kakor.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde, mjölk och bröd/kakor.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot vispningsbar mjölkfri ersättningsprodukt. Använd mjölkfria bröd/kakor och byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfria skorpor, bullar eller kakor.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1093 KJ / 262 kCal
Fett20 g
Salt0.15 g
Kolhydrater19 g
Protein2 g
Kommentarer
Älskar Ängamat, smakar barndom
Maria
2020-08-15Min/mammas version: kaksmulor, sylt och vispgrädde serveras i stor härlig glasstrut!
Agneta
2017-09-21