Crêpes med viltstuvning

Betyg 3.1 av 5.
35 personer har röstat
1
Crêpes med viltstuvning

Crêpes med viltstuvning är ett spännande recept med klassiskt norrländska smaker. Förutom renskav innehåller stuvningen enbär, messmör, Västerbottensost och lingon.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2011

Crêpes med viltstuvning

Ingredienser

4 portioner

Crêpessmet

50 g  smör
1 1/2 dl  vetemjöl
1 1/2 dl  mjölk
1 1/2 dl  vatten
3   ägg
3/4 tsk  salt
smör till stekning

Viltstuvning

1   stor gul lök
2   äpplen
2 msk  smör
10   krossade enbär
2   paket fryst renskav (à 240 g)
1 dl  frysta lingon
2 dl  vispgrädde
1 dl  messmör
2 msk  grovriven Västerbottensost
1 1/2 tsk  salt
2 msk  messmör
2 dl  grovriven Västerbottensost
1/2 dl  vispgrädde

Till servering

sallad

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
35 personer har röstat

Kommentar

Vill gärna skriva ut receptet på min dator till en kurs för herrar inom PRO Porjus

Gerd

2024-03-16

Hej Gerd! Bredvid den röda Gilla-knappen så är det tre prickar, om du klickar på den så kommer valet upp för att skriva ut. Lycka till med kursen! Vänlig hälsning Tove

Redaktionen

2024-03-18

Testa liknande recept

Renskavsgryta
Betyg 4.5 av 5.
96 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Norrländsk renskavsgryta
Betyg 4 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Renskav med pumpa, purjolök och messmörssås
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Norrländska tacos
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Renskavsröra med trattkantareller och messmör
Betyg 3.8 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Renskav med kantareller och rostad mandelpotatis
Betyg 3.5 av 5.
17 personer har röstat
Under 60 min att tillaga