Crêpes med viltstuvning
Crêpes med viltstuvning är ett spännande recept med klassiskt norrländska smaker. Förutom renskav innehåller stuvningen enbär, messmör, Västerbottensost och lingon.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2011
Ingredienser
4 portioner
Crêpessmet
50 g smör
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl vatten
3 ägg
3/4 tsk salt
smör till stekning
Viltstuvning
1 stor gul lök
2 äpplen
2 msk smör
10 krossade enbär
2 paket fryst renskav (à 240 g)
1 dl frysta lingon
2 dl vispgrädde
1 dl messmör
2 msk grovriven Västerbottensost
1 1/2 tsk salt
2 msk messmör
2 dl grovriven Västerbottensost
1/2 dl vispgrädde
Till servering
sallad
För alla
Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Vill gärna skriva ut receptet på min dator till en kurs för herrar inom PRO Porjus
Gerd
2024-03-16Hej Gerd! Bredvid den röda Gilla-knappen så är det tre prickar, om du klickar på den så kommer valet upp för att skriva ut. Lycka till med kursen! Vänlig hälsning Tove
Redaktionen
2024-03-18