Sallad med getost, hallon, krutonger och pistagevinägrett
Söta hallon och amper getost är spännande smakkompisar i den här färgglada salladen. En fräsch och snygg förrättssallad perfekt som inledning till en bättre middag, varför inte med ett bärtema? Kolla in tipset!
Ingredienser
4 portioner
Surdegskrutonger
4 tunna skivor surdegsbröd
1 msk olivolja
Vinägrett
2 bananschalottenlökar
1 msk rödvinsvinäger
2 msk vatten
1/2 dl skalade pistagenötter
2 msk olja
salt och svartpeppar
Sallad
1/2 kruka sallad
ca 150 g getost
125 g färska hallon
Till garnering
färsk körvel
För alla
Fri från ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör så här
Tips
Vill du bjuda på en middag med bärtema? Salladen passar fint som förrätt till
Kryddbakad fläskkarré med picklade björnbär och råstekt pumpa och som avslutning
citron-och grönpepparmarinerade jordgubbar med färskostglass.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1813 KJ / 433 kCal
Fett25 g
Salt1.5 g
Kolhydrater35 g
Protein15 g
Kommentarer
Hej Elenore! Ja, det blir en ganska tät röra när det är mycket lök men goda smaker :). Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-01-02Vetisjutton, men tycker inte att vinägretten blev bra. En enda röra på kokt lök?!
Eleonore
2016-12-30