Recept: Pulled pork
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Över 60 min

Pulled pork

1220 röster

Bjud på denna smakrika gryta kallad pulled pork på festen så blir alla nöjda! Koka ditt kött med barbecuesås och lök tills det är riktigt mört och låt sen var och en lägga upp den goda köttgrytan i bröd med krispig majs, rödlök och gräddfil.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2011.

Ingredienser

  • 1 1/2 kg benfri fläskkarré i bit
  • 3 tsk salt
  • 3 krm nymalen svartpeppar
  • 2 gula lökar
  • 1 hel vitlök
  • 1 flaska barbequesås hickory (à 250 ml)

Till servering

  • 1 - 12 portionsbröd, t ex minibaguette eller källarfranska
  • 1 fint strimlad rödlök
  • 1 burk tomatsalsa (à 300 g)
  • 1 burk majs (à 340 g)
  • 3 dl gräddfil

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Krydda köttet runt om med salt och peppar. Lägg det i en gryta med lock som tål ugnsvärme.
  3. Skala och skär löken i klyftor. Skala vitlöksklyftorna. Lägg lök och vitlök runt om köttet i grytan. Häll på barbecuesåsen så det täcker kött och lök. Sätt på locket, låt köttet stå i nedre delen av ugnen 4–5 timmar, tills det är riktigt mört.
  4. Dra isär köttet direkt i grytan med en gaffel så det faller isär och blandas med såsen.
  5. Dela bröden och låt var och en fylla sitt bröd med kött och tillbehör.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på barbecuesåsen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja).