Recept: Pepparkaksrulle med lingon
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Över 60 minuter

Pepparkaksrulle med lingon

141 röster

Pepparkaksrulle med lingon är ett mycket delikat och smakrikt bakverk som är en riktig höjdare till jul. Du gör en saftig och mjuk pepparkaka som du fyller med kesella och rårörda lingon. Gudomligt gott och väldigt uppskattat!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2005.

Ingredienser

  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1/2 tsk malda kryddnejlikor
  • 4 ägg
  • 2 dl socker

Fyllning

  • 1 burk kesella (à 250 g, 10% )
  • 1 1/2 dl rårörda lingon

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, 30 x 40 cm (för 10 port). Smöra papperet.
  3. Blanda mjölet med bakpulver och kryddor. Vispa ägg och socker poröst och rör ner mjölblandningen i äggsmeten.
  4. Häll smeten i långpannan. Grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter. Strö socker över ytan. Lägg ett bakplåtspapper på ett galler och stjälp upp kakan. Dra bort papperet. Låt kakan kallna.
  5. Fyllning: Bre på kesella och därefter lingon. Rulla ihop från långsidan. Förvara i kylskåp eller frys.
  6. Skär i skivor eller tårtbitsformade bitar vid servering.