Päppelkaka

Betyg 3.3 av 5.
23 personer har röstat
5
Päppelkaka

Den här desserten eller fikatillbehöret är lika smaskigt gott som det är extremt snabb- och lättlagat. Bara att klyfta äpplen i en form, hälla över en sockerkaksmix med smak av pepparkaka och hyvla sedan över smör, In i ugnen. Så enkelt, så gott!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2012

Päppelkaka

Ingredienser

6 portioner
6   äpplen (6 äpplen motsvarar ca 600 g)
1   paket färdig pepparkaksmix (à 420 g)
ca 125 g  smör

Till servering

vaniljglass

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
23 personer har röstat

Kommentarer

Super God! Fick så mycket beröm på mitt " hemliga" recept!! Går inte att misslyckas!

Anne

2017-12-28

Hej Gunnar! Du har helt rätt och vi har nu ändrat i receptet. Tack för att du uppmärksammade det! Hälsningar, Veronica

Redaktionen

2015-10-02

Borde inte smöret hyvlas på sist. Blev mycket smuligt, nästan ett torr lock.

Gunnar

2015-09-26

Testa liknande recept

Mjuk pepparkaka med brynt smörkräm
Betyg 4.3 av 5.
39 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mjuk pepparkaka i långpanna med frosting
Betyg 4.5 av 5.
147 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mormors mjuka pepparkaka
Betyg 3.4 av 5.
1150 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Mjuk pepparkaka med gräddfil
Betyg 3 av 5.
289 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kanel- och honungsbakade äpplen med vaniljglass
Betyg 4.1 av 5.
55 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pepparkaksbröd med lagrad ost och aprikoschutney
Betyg 3.6 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga