Pasta pesto med halloumi
En smarrig vegetarisk pasta full av smaker kring Medelhavet. Med crème fraiche i pastasåsen blir det härligt krämigt. Strö färsk rucola innan servering, ger både en färsk känsla och en pepprig smak.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2013
Ingredienser
4 portioner
4 pasta , gärna spiralpasta
3 tomater
400 g halloumi
2 tsk olivolja
1/2 dl crème fraiche
1/2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
3 msk pesto
65 g rucola
För alla
Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri halloumi, crème fraiche och mjölk.
Gör äggfri: använd äggfri pasta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2748 KJ / 658 kCal
Fett34.9 g
Kolhydrater53.8 g
Protein29.8 g
Kommentarer
Underbart god! Kan verkligen rekommenderas!
Mari
2021-02-02Snabbt enkelt och krämig - lägg till brända pinjenötter så är den komplett
Per
2020-10-30Lättlagat och gott!👌🏼
Malin
2020-09-02