Pasta med hemgjord pesto på basilika och ruccola

Betyg 4 av 5.
17 personer har röstat
1Klimatsmart
Pasta med hemgjord pesto på basilika och ruccola

Pestopasta kan serveras till både vardag och fest. Det är snabbt, enkelt och ändå så otroligt gott. Vi har valt att tillsätta lite ruccola i vår pesto för att få en pepprigare smak som passar finfint ihop med den krämiga getosten och de smakrika tomaterna.

Pasta med hemgjord pesto på basilika och ruccola

Ingredienser

4 portioner
4   port pasta
1   kruka basilika
65 g  rucola
1/2 dl  pinjenötter
1 dl  riven parmesan
2   vitlöksklyftor
1 dl  olivolja
1/2 dl  rapsolja
salt och peppar
8   soltorkade tomater
50 g  getost

Gör så här

Tips

Toppa gärna rätten med lite extra parmesanost och nymalen svartpeppar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
17 personer har röstat

Kommentar

Så mycket godare med egengjord pesto! Hade ingen parmesanost hemma så jag tog Västerbottensost och det funkade jättebra! Älskar kombon getost/soltorkade tomater/basilika som passade bra ihop med peston! Stekte upp lite chilikorv och serverade till pastan. En lättlagad och god maträtt!

Inger

2020-05-29

Näringsvärde per portion

Energi2839 KJ / 679 kCal
Fett44 g
Salt0.36 g
Kolhydrater52 g
Protein17 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Getostgrillad paprika
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Getostfyllda smördegsknyten
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Schalottenlöksflarn med getost och pinjenötter
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Frukt- och nötfylld brietårta
Betyg 3.8 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Crostini med olika toppings
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Under 45 min att tillaga