Frukt- och nötfylld brietårta
Även en enklare brietårta fungerar då den pimpas med nötter, torkad frukt samt grädde och getost. Den här brietårtan blir en allt-i-ett-osträtt som är vacker att se på, kul att laga och servera och inte minst väldigt god!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2012
Ingredienser
6 portioner
1 bit/tårta brieost (à ca 400 g)
150 g getost (chèvre)
1 - 1 1/2 dl rostade pinjenötter
1/2 dl grovhackade valnötter
1/2 dl russin
1/2 dl torkade grovhackade aprikoser
2 msk finhackad persilja
2 msk finhackad gräslök
ca 1/2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: bjud istället en bit god hårdost tillsammans med en klick laktosfri färskost som smaksätts med nötter, frukt och grönt enligt receptet.
Gör mjölkproteinfri: uteslut ost och grädde. Bjud en bit tofu eller mjölkfritt ostalternativ tillsammans med en klick mjölkfritt färskostalternativ som smaksätts med nötter, frukt och grönt enligt receptet.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hoppa över gräslöken och persiljan, rulla i hackade nötter istället. Fick full pott när jag hade med mig denna på en tjejkväll och alla ville ha receptet.
Ann-mari
2013-05-11Av 7 vuxna och 6 barn var det en vuxen som tyckte den var OK, vi andra tyckte: Oj vad hemskt
Gunilla
2013-02-18