Paprika- och harissayoghurt

Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
1
Paprika- och harissayoghurt

På en mezetallrik finns det alltid minst en svalkande yoghurtsås. Tillsammans med en välkryddad kycklingrätt är denna paprika- och harissayoghurt perfekt i sin enkelhet. Harissakryddan sätter fart på den milda yoghurten och smakar fint ihop med den grillade paprikan.

Paprika- och harissayoghurt

Ingredienser

6 portioner
100 g  grillad paprika (från burk)
3 dl  turkisk yoghurt
1 - 2 tsk  harissa
salt och svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Kan bara sägas med följande ord: Jag borde ha gjort mera !

Ing-marie a j a

2017-01-23

Näringsvärde per portion

Energi280 KJ / 68 kCal
Fett5 g
Salt0.65 g
Kolhydrater3.2 g
Protein2.2 g

Testa liknande recept

Persisk tsatsiki med valnötter
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Auberginedip
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Paprika- och vitlöksyoghurt
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Marockansk morotssallad
Betyg 4.6 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Aubergineröra med paprika
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Shakshuka - äggrätt från mellanöstern
Betyg 3.7 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga