Musslor med saffran och fänkål

Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
1
Musslor med saffran och fänkål

Musslor och saffran är en utmärkt kombination. Prova saffransdoftande moules där färska blåmusslor kokas i vin och grädde tillsammans med fänkål, lök och saffran. Servera den gyllene grytan med mycket persilja, aioli och bröd.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2022

Musslor med saffran och fänkål

Ingredienser

4 portioner
2 kg  blåmusslor
4   schalottenlök
2   vitlöksklyftor
1   fänkål
1   kruka persilja
25 g  smör
1   förp saffran (à 1/2 g)
2 dl  torrt vitt vin
3 dl  vispgrädde
salt
svartpeppar

Till servering

bröd
aioli

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet och aiolin.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri aioli.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Gott. Mera vin å grädde. Persilja.

Christina

2023-01-12

Näringsvärde per portion

Energi2336 KJ / 558 kCal
Fett39 g
Salt3 g
Kolhydrater15 g
Protein29 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Moules frites
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lyxig fisk och skaldjursgryta
Betyg 3 av 5.
152 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bavette et moules au safran
Betyg 3 av 5.
106 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Quornpaella
Betyg 2 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Moules à la crème
Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Skaldjurspaella i långpanna
Betyg 3.4 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga