Skaldjurspaella i långpanna

Betyg 3.4 av 5.
37 personer har röstat
4
Skaldjurspaella i långpanna

Denna skaldjurspaella i långpanna är en smakfull och inspirerande varmrätt. Bläckfisk, räkor och blåmusslor blir extra smakrika tack vare lagerblad, hummerfond och vitt vin. Saffran gör arborioriset extra gott och färgglatt.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2007

Skaldjurspaella i långpanna

Ingredienser

4 portioner
1   gul lök
1   röd paprika
2   vitlöksklyftor
2 msk  olivolja
1   burk hela stora tomater eller körsbärstomater (à ca 400 g)
400 g  ris (aborio eller annat rundkornigt ris)
8 dl  vatten
2 msk  konc fiskfond
2 msk  konc hummerfond
2 dl  vitt vin
1   påse saffran (à 1/2 g)
2   lagerblad
2 tsk  salt
2 krm  peppar
1 kg  blåmusslor (1 kg motsvarar 1 nät)
500 g  bläckfisk (fryst, tinad)
400 g  räkor med skal

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från gluten, mjölk och äggfri.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
37 personer har röstat

Kommentarer

Ett mycket bra recept. Men hoppa inte över steget med musslorna. Musselskalen tillför buljongen mycket smak och rätten blir inte alls lika god utan.

Hans

2020-08-29

Bättre än det mesta som serveras i Spanien! Smak av medelhavet!

Fredrik

2019-09-27

Enklare som sagt med frysta musslor om man har bråttom Men jag vill prova att göra det med spaguetti liknande en fideua.

Teresa

2015-02-12

Testa liknande recept

Risotto frutti de mare
Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bläckfisk med salladslök
Betyg 2.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vardagspaella med saffran, kyckling och musslor
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Friterad bläckfisk med limesås
Betyg 2.9 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Guinnesskokta musslor med dill
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga