Matjessillbruschetta med rödbetor, saltgurka och ägg

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
1
Matjessillbruschetta med rödbetor, saltgurka och ägg

Med matjessill och ägg på grillat bröd, så kallad bruschetta, gör du en smakrik, imponerande förrätt. Rödlök och saltgurka kompletterar med sina smaker och färger. Dressingen på senap och gräddfil ger saftighet och dill ger rätten det lilla extra!

Matjessillbruschetta med rödbetor, saltgurka och ägg

Ingredienser

4 portioner
4   ägg
4   kokta rödbetor
2   saltgurkor
3   matjessillfiléer
1   rödlök
1 dl  gräddfil
2 msk  skånsk senap
4   skivor lantbröd
2 msk  smör eller margarin
1/2   kruka dill

För alla

Rätten innehåller ägg.
Glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Laktosfri: använd laktosfri gräddfil och laktosfritt matfett
Mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot sour supreme (innehåller soja). Använd bröd utan mjölk och mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Perfekt som sommarlunch. Jättegott!

Anna

2019-06-21

Näringsvärde per portion

Energi1619 KJ / 373 kCal
Fett20.9 g
Kolhydrater32 g
Protein16.3 g

Testa liknande recept

Midsommarsallad
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Sill á la russe
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Silltilltugg
Betyg 2.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matjesrulle
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Matjessill på grillen
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomat- och basilikabruschetta
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga