Lättrimmad torsk med pumpacrème och vinbräserad svartkål

Betyg 3.2 av 5.
18 personer har röstat
1
Lättrimmad torsk med pumpacrème och vinbräserad svartkål

Genom att försalta torsken blir den fast i köttet med en välbalanserad sälta. Lägg fisken i rimningslagen på morgonen, så går det snabbt att få middagen på bordet sedan. Torsken gifter sig utmärkt med len pumpacrème och vinbräserad svartkål.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2014

Lättrimmad torsk med pumpacrème och vinbräserad svartkål

Ingredienser

4 portioner
600 g  torskryggfilé (gärna MSC-märkt)
300 g  svartkål
100 g  smör
2 dl  torrt vitt vin
rivet skal av 1   citron
1 msk  rapsolja
1 1/2 tsk  salt
2 krm  svartpeppar

Pumpacrème

1 kg  pumpa (gärna butternut)
3 dl  torrt vitt vin
1 dl  crème fraiche
1 tsk  salt
2 krm  svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfri crème fraiche, laktosfritt smör/matfett eller enbart olja.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut crème fraiche mot Imat fraiche eller Sour supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
18 personer har röstat

Kommentar

Jättegott! Kommer definitivt göra igen

Elisabeth

2014-12-20

Näringsvärde per portion

Energi2473 KJ / 589 kCal
Fett34 g
Salt3.37 g
Kolhydrater14 g
Protein34 g

Testa liknande recept

Rostad pumpa och sötpotatis
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Viltkryddad färslimpa med rostad pumpa och äpple
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pumpamarmelad med lime och vanilj
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pizza med pumpakräm och pecorino
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ugnsbakad hel pumpa
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt pumpa med aprikoser, pumpakärnor och pecorino
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga