Snabbgravad lax, grundrecept

Betyg 3.5 av 5.
65 personer har röstat
6
Snabbgravad lax, grundrecept

Prova ett snabbt sätt att grava lax som både sparar tid och gör fisken saftigare. Fyra timmar är allt som krävs. Genom att låta laxen ligga i en ”gravningsmarinad” får den extra mycket smak, särskilt om du testar någon av de föreslagna smaksättarna.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015

Snabbgravad lax, grundrecept

Ingredienser

4 portioner
500 g  odlad laxfilé
2 msk  salt
2 msk  socker
1 dl  vatten

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Genom att variera vätskan och lägga till olika kryddor är det enkelt att sätta smak på den snabbgravade laxen. Här är några förslag:

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
65 personer har röstat

Kommentarer

Jag vill gärna ha dillsmak på min gravade lax. Kan jag lägga i dill i den avsvalnade vätskan? /susanne

Susanne

2024-04-01

Hej Susanne! Det fungerar utmärkt. Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-04-02

Den blev jättebra, len och mjuk i smaken, ett riktigt bra recept.

Monika

2024-03-28

Ok, jag har hört att man måste frysa ner laxen innan för att ta bort bakterier tydligen annars om man äter den så blir man sjuk stämmer det???

Roman

2024-03-18

Hej Roman! Laxen som vi köper i butik nu för tiden behöver vi inte frysa enligt Livsmedelsverket. Så det är bara att sätta igång! ;) Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-03-18

Näringsvärde per portion

Energi934 KJ / 224 kCal
Fett12 g
Salt6 g
Kolhydrater3 g
Protein27 g

Testa liknande recept

Lättgravad rosmarinlax
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad gravad lax
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lättrökt chiligravad lax
Betyg 4.6 av 5.
43 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kummingravad lax
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppelgravad lax
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Peppargravad lax med ägg och gräslök
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga