Krämigt stomp
Det här receptet på krämigt stomp är ett luxuöst och underbart gott potatis- och jordärtskocksmos. Tillsammans med grädde, mjölk och smör gör du ett fylligt och fluffigt mos som passar ypperligt till en bit kött eller fisk.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2011
Ingredienser
6 portioner
600 g potatis
600 g jordärtskocka
125 g smör
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl mjölk
salt
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett. Använd laktosfri grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett. Ersätt grädde och mjölk med havre- eller sojabaserade ersättningsprodukter.
Gör så här
Tips
Stompet kan lätt göras till ett fluffigt mos med lite extra grädde.
Har du lagat receptet?
Kommentarer