Kokt rimmad oxbringa med granny smith-velouté

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Kokt rimmad oxbringa med granny smith-velouté

Detta recept på utsökt, kokt rimmad oxbringa med grannby smith-velouté tar inte allt för lång tid att tillaga. Servera det möra köttet med ett smakrikt rotfruktsmos!

Kokt rimmad oxbringa med granny smith-velouté

Ingredienser

4 portioner
800 g  rimmad oxbringa
1   morot
1   lök
ca 1 1/2 l  vatten
6   vitpepparkorn
3   lagerblad

Krossade rotfrukter

4   potatisar (à 100 g)
4   palsternackor
4   persiljerötter
8   jordärtskockor (8 skockor motsvarar ca 700 g)
vatten
2   hönsbuljongtärningar
1 tsk  salt

Sås

1   äpple Granny Smith
4 dl  kokspad
1/2 dl  mjölk
1/2 dl  matlagningsgrädde
1 tsk  dijonsenap
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
I övrigt är rätten fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och matgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risdryck och grädden mot havre- eller sojabaserad gräddersättning.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Rimmad oxbringa med jordärtskockor
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Annat mos
Betyg 2.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kokt rimmad fläsklägg med rotmos
Betyg 3.5 av 5.
268 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Persiljerotspuré
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämigt stomp
Betyg 2.5 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rotfruktsmos med persilja
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga