Kibbeh seniye – Bulgur- och färspaj

Betyg 3.4 av 5.
121 personer har röstat
0
Kibbeh seniye – Bulgur- och färspaj

Kibbeh seniye är en paj där ”degen” också är innehållet: bulgur och nötfärs mixas ihop med lök och kryddor tills det får en degaktig konsistens. Mellan deglagren ryms sedan mer nötfärs, lök och pinjenötter. Gott!

Kibbeh seniye – Bulgur- och färspaj

Ingredienser

42 bitar

Deg

500 g  fin bulgur
8 dl  kallt vatten
2 tsk  salt
1 dl  mild ajvar relish
1   liten gul lök
200 g  nötfärs
2 tsk  malen koriander

Fyllning

3   gula lökar
300 g  nötfärs
1 msk  smör
1/2 tsk  salt
2 krm  svartpeppar från kvarnen
1/2 dl  pinjenötter
1 dl  majsolja

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot glutenfri couscous.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Näringsberäkningen är beräknad per pajbit.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
121 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi352 KJ / 84 kCal
Fett3.8 g
Salt0.41 g
Kolhydrater9.2 g
Protein2.9 g

Testa liknande recept

Rostad paprika och kikärter i ajvar
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Heta lammfärsbullar med libanesisk yoghurtdipp
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling i ugn med paprika och zucchini
Betyg 3.6 av 5.
39 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kryddiga köttfärsbiffar
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kyckling med paprikadipp
Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Varma ajvar- och fetabröd
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga