Recept: Kryddiga köttfärsbiffar
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 45 min

Kryddiga köttfärsbiffar

Betyg
32 röster

Kryddiga köttfärsbiffar att festa till vardagen med. Biffarna blir suveränt saftiga när de får puttra i smakfull ajvar relishsås. Paprikapotatisen är ett utmärkt tillbehör, som gör rätten väldigt njutbar.

Ingredienser

  • 12 potatisar
  • 3 msk olivolja
  • 3 paprikor
  • 500 g köttfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl ajvar relish
  • 1 1/2 dl vatten
  • salt och peppar
  • 1 dl matlagningsyoghurt

Så här gör du

  1. Skala och skär potatisen i bitar. Lägg den på en bakpappersklädd plåt och ringla över olivolja. Strö över salt och tillaga mitt i ugnen i 225°C, ca 20 minuter.
  2. Skölj, kärna ur och skär paprikan i stora bitar. Blanda paprikan med potatisen när ca 10 minuter återstår av tillagningstiden.
  3. Blanda köttfärsen med ägg, resten av saltet och peppar. Blanda i matlagningsyoghurten. Forma till runda biffar.
  4. Stek biffarna i resten av oljan ca 3 min per sida.
  5. Blanda ajvar relish med vattnet och häll i pannan. Låt biffarna puttra ca 5 min.
  6. Servera biffarna med såsen och paprikapotatisen. Bröd och strimlad sallad är gott till.

För alla

Byt ut ägget mot 1 mosad, kall kokt potatis och späd med 2-3 msk mjölk eller vatten om du inte tål ägg (för 4 port).

Tips

Skivad gul- eller rödlök är gott att låta steka med biffarna.

Gröna tipset: Vill du äta grönt är paprikapotatisen god att servera till t ex stekt tofu med en klick ajvar relish.