Jullimpa

Betyg 2.8 av 5.
82 personer har röstat
1
Jullimpa

Jullimpa med smak av pepparkaka! Ingefära, kryddnejlika, kanel och anis ger limpan en mjuk kryddighet, och fruktälskaren kan med fördel tillsätta torkade aprikoser eller russin i degen. Servera gärna limpan med ädelfärskost!

Jullimpa

Ingredienser

2 bröd
500 g  kvarg (10%)
5 dl  kallt vatten
2 dl  mörk sirap
1/2 dl  honung
1 tsk  rivet apelsinskal (1 tsk rivet skal motsvarar 1 apelsin)
7 1/2 dl  grahamsmjöl (7 1/2 dl motsvarar 450 g)
5 dl  grovt rågmjöl (5 dl motsvarar 275 g)
4 dl  vetemjöl (4 dl motsvarar 240 g)
1 msk  salt
1 msk  bikarbonat
1 msk  malen ingefära
1 msk  malen kryddnejlika
1 msk  malen kanel
2 tsk  hel anis

För alla

Fri från ägg.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvarg mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller havre-, ris- eller sojabaserad yoghurt/filersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat per bröd.

Gör så här

Tips

Byt ut kryddorna mot 3 msk brödkryddor (för 2 bröd). Russin och aprikoser passar också att blanda i degen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
82 personer har röstat

Kommentar

Jag gör det här brödet varje jul sen ett par år tillbaka, alltid väldigt uppskattat! Har i russin i brödet också.

Malin

2020-11-13

Näringsvärde per portion

Energi10629 KJ / 2540 kCal
Fett36 g
Salt24.03 g
Kolhydrater449 g
Protein75 g

Testa liknande recept

Grindalimpa
Betyg 3.5 av 5.
46 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mörkt filmjölksbröd
Betyg 4.5 av 5.
321 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Annerstaskolans yoghurtlimpa
Betyg 3.4 av 5.
46 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Klassisk gotlandslimpa
Betyg 2.9 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mustigt rågbröd
Betyg 2.5 av 5.
405 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandel- och pomeransbröd
Betyg 3.4 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga