Mandel- och pomeransbröd

Betyg 3.4 av 5.
38 personer har röstat
2
Mandel- och pomeransbröd

Det här mandel- och pomeransbrödet passar med sin nöt- och fruktighet extra bra i julens brödkorg. Ät det ihop med senap och julskinka eller, för den delen, bara lite smör och ost.

Mandel- och pomeransbröd

Ingredienser

4 mindre bröd
6 dl  rågsikt (6 dl motsvarar 330 g)
6 dl  vetemjöl (6 dl motsvarar 360 g)
3 dl  grovt rågmjöl (3 dl motsvarar 165 g)
5 tsk  malen pomerans
1 msk  salt
50 g  färsk jäst
5 dl  vatten (37°C)
2 dl  ljus sirap
1 msk  olivolja
3 dl  hel sötmandel

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Innehåller gluten.

Näringsvärdet är beräknat per bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
38 personer har röstat

Kommentarer

Förstår inte vitsen med att ha i de torra ingredienserna först. Jag tänker prova receptet och göra precis som en vanlig deg. Verkar också opraktiskt att ha hel mandel, måste bli svårt att skiva misstänker jag.

Vanja

2014-12-11

Jag har väldigt svårt för den här typen av recept, när de torra ingredienserna ska i först. I det här fallet hällde jag i för lite vätska. Konsekvenserna blir att degen blir kompakt. Det är svårt att rätta till när allt väl är i. Med andra ord, se till att ligga på plus när det gäller vattnet. Det är mycket enklare att lägga till mjöl än vätska i en färdig deg.

Evelien

2014-11-15

Näringsvärde per portion

Energi5533 KJ / 1322 kCal
Fett34 g
Salt11.91 g
Kolhydrater214 g
Protein30 g

Testa liknande recept

Annerstaskolans yoghurtlimpa
Betyg 3.4 av 5.
46 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mustigt rågbröd
Betyg 2.5 av 5.
405 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lättbakad kavring
Betyg 2.8 av 5.
464 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tyskt fullkornsbröd
Betyg 3.2 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Martins enkla surdegsbröd
Betyg 4 av 5.
85 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gotlandslimpa
Betyg 4.2 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga