Recept: Hommus
  • Recept
  • Lättlagat
  • Tid: Under 15 min

Hommus

Betyg
1 röst

Hommus är en härlig kikärtsröra med en len, något kryddig och lite syrlig smak. Hommus är enkelt att göra och är väldigt gott till kyckling, kött, sallad eller bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2004.

Ingredienser

  • 1 burk kikärter (à 400 g)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk salt
  • 1 - 1 1/2 msk färskpressad citronjuice
  • 1/2 dl vatten
  • 4 msk tahini
  • 2 - 2 1/2 krm spiskummin
  • 2 - 2 1/2 krm nymalen svartpeppar
  • olivolja

Garnering

  • färska myntablad
  • strimlad paprika

Så här gör du

  1. Häll av och skölj kikärterna under rinnande vatten. Skala och grovhacka vitlöken.
  2. Mixa kikärterna i matberedaren med salt, citronjuice, vatten och vitlök till en slät konsistens.
  3. Tillsätt tahini, spiskummin, svartpeppar och mixa ytterligare någon minut. Tillsätt ev 2-3 msk vatten (för 4 port) om röran känns för tjock.
  4. Lägg upp i en skål. Ringla över olivolja och garnera ev med myntablad och strimlad paprika.

För alla

Fri från gluten, mjölk och ägg.