Grillad tonfisk tostada med gurksallad
Tostada är tortillabröd som steks krispiga i olja och serveras med matig topping. Här toppas bröden med grillad tonfisk, krispig gurksallad, sirachamajonnäs, krämig avokado och rostade sesamfrön.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2022
Ingredienser
4 portioner
12 små tortillabröd
ca 6 msk olja
1 gurka
1 kålrabbi
4 salladslökar
1 dl färsk hackad koriander
2 msk färskpressad limejuice
2 krm salt
1 1/2 dl majonnäs
1 msk srirachasås
1 msk japansk soja
3 avokador
600 g färsk tonfisk
1 msk olja
1 tsk salt
3 msk rostade sesamfrö
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från laktos och mjölkproteinfri.
Gör glutenfri: välj glutenfria tortillabröd.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Tips
Prova att grilla lax istället för tonfisk och servera med tillbehör på tostadas.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4697 KJ / 1122 kCal
Fett75 g
Salt4 g
Kolhydrater56 g
Protein54 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag fullkomligt älskar det här receptet. Otroligt goda smaker i kombination. Dock ganska svårt att äta snyggt 😅
Lina
2023-11-11Jättelätt och svingott!
Lina
2022-12-24Bra kombination av grönsaker och fisk som toppas med en bra sås. Såsen kommer vi använda till skaldjur också.
Petra
2022-05-27