Glögga upp såsen

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Glögga upp såsen

Glögga upp din sås! En såsbas på vatten, smör, hönsbuljong och maizenamjöl kan hettas till och varieras med tillsats av apelsin, lättglögg, timjan och sambal oelek.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2011

Glögga upp såsen

Ingredienser

4 portioner
finrivet skal av 1/2   apelsin
1 dl  färskpressad apelsinjuice
1 dl  lättglögg
2 1/2 dl  hönsbuljong
1 tsk  kinesisk soja
1 krm  sambal oelek
ev 1 krm  timjan
1 msk  majsstärkelse (Maizena)
1 msk  kallt vatten
1 msk  smör
salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Helstekt kyckling med glögg- och apelsinsås
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kycklinggryta med kikärter och citron
Betyg 4.2 av 5.
82 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Morots- och apelsinsoppa med jordnötsröra
Betyg 3.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kryddig rödkål
Betyg 3.9 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skaldjurspasta med morots- och fänkålsallad
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Apelsinyoghurt med chili och mynta
Betyg 3.4 av 5.
16 personer har röstat
Under 15 min att tillaga