Kycklinggryta med kikärter och citron
Den här spännande och smakrika kycklinggrytan med kikärter och smak av citron serveras med ris. Vissa har den i och med sambal oelek i såsen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2012
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
2 vitlöksklyftor
ca 600 g strimlad kycklinglårfilé
1 msk olja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 1/2 dl grönsaks- eller hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 tsk soja
1 tsk sambal oelek
1 msk honung
1 msk majsstärkelse (Maizena)
1 förp kokta kikärtor (à ca 400 g)
1 citron
2 msk hackad persilja
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2842 KJ / 679 kCal
Fett22 g
Kolhydrater71.7 g
Protein44.1 g
Kommentarer
Gott och snabblagat vardagsrecept. Kikärtorna kan lätt bytas ut till något annat. Även om jag gillar kikärtor ska jag nog göra det nästa gång jag lagar detta för att få lite mer tugg.
Lovisa
2021-11-08Jättegott! Vi brukar även göra detta utan kyckling och lägga till lite mera kikärtor. :)
Sofia
2020-12-07Jättegott, men lite för mycket sambal oelek tyckte min man.
Karin
2020-10-18