Morots- och apelsinsoppa med jordnötsröra
Här är en fyllig och smakrik morots- och apelsinsoppa med jordnötsröra som inte tar lång tid att tillaga och kan ätas till lunch, middag eller i mindre portion till förrätt. Soppan har läckra smaker och är fantastiskt god till jordnötsröran.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2011
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
500 g morötter
2 apelsiner
1 msk olja
1 l hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 tsk sambal oelek
salt och peppar
Jordnötsröra
1 dl salta jordnötter
1 tsk färskpressad limejuice
1 msk olja
1/2 kruka hackad koriander
2 msk vatten
För alla
Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Kontrollera innehållet i buljong eller fond för samtliga allergener.
Gör så här
Tips
Tvätta apelsinen innan du river skalet. Hacka gärna lite extra jordnötter att strö över soppan vid servering.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1245 KJ / 298 kCal
Fett18.9 g
Kolhydrater22.1 g
Protein7 g
Kommentarer
Hoppade över jordnötsröran, blev väldigt gott utan
Elisabeth
2023-02-15Gott men aningen smaklöst. Hade dubbla mängden sambal oelek. Röran sjunker till botten av tallriken tyvärr.
Alice
2022-11-06Jag tyckte det var riktigt gott! Kanske tar vi i lite röda linser nästa gång för att få det lite matigare
Lena
2021-10-20