Helstekt kyckling med glögg- och apelsinsås

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
0
Helstekt kyckling med glögg- och apelsinsås

Bjud på en gyllene helstekt kyckling med smakfull sås på söndagsmiddagen. Lägg in vitlök och syrlig apelsin under kycklingskinnet och stek kycklingen i ugn med rotfrukter. Servera den saftiga fågeln med rotfrukter och smaskig glögg- och apelsinsås.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2011

Helstekt kyckling med glögg- och apelsinsås

Ingredienser

4 portioner
3   vitlöksklyftor
1   apelsin
3 msk  olivolja
2 tsk  torkad rosmarin
2 krm  salt
1 krm  peppar
1   stor kyckling (à ca 1,5 kg)
900 g  delikatesspotatis (t ex cherie)
200 g  palsternacka
1/2 tsk  salt (att strö över potatis och palsternacka)
200 g  sugarsnap peas
salt och peppar

Glögg- och apelsinsås

finrivet skal av 1/2   apelsin
1 dl  apelsinjuice
1 dl  lättglögg
2 1/2 dl  hönsbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
1 tsk  kinesisk soja
1 krm  sambal oelek
1 msk  majsstärkelse (Maizena)
1 msk  kallt vatten
1 msk  smör eller margarin

För alla

Kontrollera innehållet i buljong/fond för samtliga allergener.
Rätten är fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Använd gärna en köttermometer så blir det lättare att avgöra när kycklingen är klar. Såsen kan med fördel rundas av med en skvätt grädde eller klick crème fraiche.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2702 KJ / 647 kCal
Fett22.7 g
Kolhydrater53.7 g
Protein50.1 g

Testa liknande recept

Glögga upp såsen
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Citrondoftande lins- och potatissoppa med naanbröd
Betyg 3.1 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kyckling med brynt soja- och honungssmör
Betyg 4.7 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Majskyckling med honung och örter
Betyg 4.1 av 5.
39 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pot au feu med rimmad kyckling och örtkräm
Betyg 3.9 av 5.
12 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Enkel fisk- och skaldjursgryta
Betyg 3.5 av 5.
39 personer har röstat
Under 30 min att tillaga