Kryddig rödkål

Betyg 3.9 av 5.
18 personer har röstat
4
Kryddig rödkål

Kryddig rödkål med mustiga äpplen, söta russin, het sambal oelek, syrlig citron och len honung. En vinnande favorit på julbordet. Kryddig rödkål passar även till skinka eller köttbullar.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2002

Kryddig rödkål

Ingredienser

4 portioner
2   rödlökar
1   klyfta rödkål (1 klyfta = ca 500 g)
2   äpplen
2 msk  smör
1 1/2 dl  hönsbuljong (tärning + vatten)
1 dl  russin
1/2 - 1 tsk  sambal oelek
2 tsk  pressad citron
1 msk  honung
1/2 tsk  salt
1/2 tsk  kanel

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: uteslut smöret och använd i stället olja eller mjölkfritt margarin.

Gör så här

Skinka, pastej och köttbullar är inte medräknat i näringsberäkningen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
18 personer har röstat

Kommentarer

Smarrigt! Detta blir en ny favorit på julbordet!

Sigrid

2020-01-19

Supergod, gjorde den första gången 2002 och den är återkommande varje år.

Elaine

2009-12-18

Det bästa rödkålsrätten både jag och svärmor smakat. Den har definitivt kommit för att stanna på vårt julbord.

Helen

2003-12-22

Näringsvärde per portion

Energi832.2 KJ / 199.1 kCal
Fett6.4 g
Salt2.17 g
Kolhydrater29.4 g
Protein2.5 g

Testa liknande recept

Glögga upp såsen
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rotfruktslasagne med knaprig rödkålssallad
Betyg 2.8 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Louisiana gumbo med majskolv och sötpotatis
Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Biffwok med bambuskott i ostronsås
Betyg 3.9 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Het mangosås
Betyg 4.4 av 5.
22 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ugnsbakad lax med lök och russin
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga