Enkel vegomoussaka
Kvällens middag består av en moussaka med potatis, aubergine och fetaost. Den är inte bara smakrik och mättande utan sprider även en fantastisk väldoft i köket under tillagning. Servera slutligen med en matig sallad på bland annat bönor och färsk oregano. Ät och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2024
Ingredienser
4 portioner
Moussaka
800 g potatisgratäng
1 rödlök
1 aubergine (à ca 225 g)
2 msk olivolja
salt
peppar
1 kruka oregano
1 förp pastasås chili eller arrabbiata-tomatsås (à ca 400 g)
2 vitlöksklyftor
150 g fetaost
Sallad
1 förp stora vita bönor (à 380 g)
1 gurka
1 romansallad
1 röd paprika
1 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2962 KJ / 700 kCal
Fett38 g
Salt3.9 g
Kolhydrater55 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det här var otroligt gott
Alexandra
2024-03-29Jättegott och enkelt och samtidigt lätt att pimpa med tex bönor, färs eller fler/andra grönsaker om man vill variera lite med det man har hemma. Vi har inte använt färdig pastasås. Det går lika bra att blanda krossade tomater, tomatpuré, vitlök, lite balsamvinäger och liiite honung till en sås istället. Behöver inte koka ihop först heller. Mums!
Anna
2023-09-16Precis som niskriver smarrigt och enkelt
Anders
2022-05-09