Recept: Dagobert med quinoaburgare
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Över 60 minuter

Dagobert med quinoaburgare

33 röster

Seriefiguren Dagobert fyllde sina mackor med massor av gott, precis som vi har gjort här: saftiga quinoaburgare, halloumi, portabello, sallad och majonnäs. Vi är övertygade om att Dagobert själv inte hade blivit besviken!

Ingredienser

Burgare

  • 2 1/2 dl quinoa
  • 1 förp cannellinibönor (à 400 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk chipotle (pulver)
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 3/4 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 2 dl riven prästost
  • 1 msk olja

Majonnäs

  • 1 poblanochilifrukt
  • 2 dl majonnäs
  • salt och peppar

Tillbehör

  • bröd
  • halloumiost
  • portabellosvamp
  • grillbifftomat
  • hjärtsallad
  • paprika

Så här gör du

  1. Burgare: Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skölj bönorna och låt dem rinna av. 
  3. Mixa bönorna med skalad riven vitlök, chipotlepulver, salt och peppar.
  4. Blanda bönkrämen med quinoa, ströbröd, ägg och ost. Låt svalna och vila ca 30 minuter.
  5. Majonnäs: Smula eller hacka poblanon och blanda med majonnäsen, smaksätt med salt och peppar.
  6. Forma smeten till burgare och pensla dem med olja och grilla.
  7. Tillbehör: Servera med majonnäs och valfria tillbehör.

För alla

Fri från laktos.
Gör äggfri: uteslut ägget. Välj äggfri majonnäs.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd. Välj glutenfritt bröd att servera till.

Näringsvärden per portion med bröd, sallad och tomat: