Ciderkokt kyckling med äpple och lök

Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
4
Ciderkokt kyckling med äpple och lök

En spännande kycklingrätt där du kokar kycklingen i cider och buljong. Grytan drygas ut och smaksätts med äpplen, rödlök och sockerärtor. Servera med kokt potatis.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2011

Ciderkokt kyckling med äpple och lök

Ingredienser

4 portioner
900 g  färsk potatis
4 dl  hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
3 dl  äppelcider
4   kycklingfiléer
2 1/2 dl  matlagningsgrädde
salt och peppar
majsstärkelse (Maizena)
1   rött äpple
1   rödlök
200 g  sockerärtor

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Helt ok vardagsmiddag! jag brynde kycklingen först (för att få lite färg). Smaken var aningen sparsam för min smak. Barnen tyckte det var riktigt gott! Serverade ris till och det kändes rätt!

Maria

2011-09-13

Jenny: I ICA Matkassen Billiga veckan försöker vi där det går att ha färska och säsongsanpassade råvaror, men det kan även förekomma en del fryst, vilket vi också kommunicerar ut i informationen om våra olika kassar. Prova gärna vår ICA Matkasse Inspiration om du vill ha mer färska råvaror till en något högre kvalitet.

Ica

2011-09-07

Det här var en helt ok vardagsrätt men inget utöver det extra. Något blek både i smak och färg. Vi testade att ha ris till istället och det fungerade bra.

Johanna

2011-09-03

Näringsvärde per portion

Energi2156 KJ / 515 kCal
Fett11.8 g
Kolhydrater57.1 g
Protein43 g

Testa liknande recept

Ciderbräserad kotlett med äpple och steklök
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ciderkokt kyckling med potatis- och pumpapuré
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kotlett med cider, kronärtskocka och basilika
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kabanoss med ciderkokta primörer
Betyg 2.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt fläsk med spetskål och äppelcidersås
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Äppelkokta primörer med salsiccia
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga