Äppelkokta primörer med salsiccia

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Äppelkokta primörer med salsiccia

Äppelkokta primörer med salsiccia är en färgglad och mättande korvgryta med härliga smaker av äpple, sparris, lök och pepparrot. Imponerande, grytkokade primörer med sötsyrlig äppelsmak, serveras med kryddig salsicciakorv och smarrig pepparrotsyoghurt. Mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2013

Äppelkokta primörer med salsiccia

Ingredienser

4 portioner
900 g  färskpotatis
1   rödlök
1   vitlöksklyfta
1/2   knippe morötter
3 dl  äppelcider
2 dl  hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
480 g  salsicciakorv
1 msk  smör eller margarin
250 g  grön sparris
1   äpple
salt och peppar
2 dl  matyoghurt
2 msk  färsk riven pepparrot

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och salsiccian. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2921 KJ / 700 kCal
Fett29.6 g
Kolhydrater67.1 g
Protein34.5 g

Testa liknande recept

Kabanoss med ciderkokta primörer
Betyg 2.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Färsk salsiccia med pestopotatissallad
Betyg 3.5 av 5.
38 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad korv med citrusmarinerad fänkål
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pasta med salsiccia och tomatsås
Betyg 3.3 av 5.
26 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Salsicciasås med salvia
Betyg 4.7 av 5.
46 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad salsiccia med gremolatapotatis och parmesan
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga