Ärtsoppa med smörstekta bönor och ingefärskvarg

Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
0Klimatsmart
Ärtsoppa med smörstekta bönor och ingefärskvarg

Prova en exotisk variant av den traditionella ärtsoppan förstärkt med färsk gurkmeja, citrongräs och spiskummin. En intensivt gul ärtsoppa som toppas med ett vackert bön- och äppelfräs. Servera med ingefärskvarg för extra sting till den här välsmakande ärtsoppan med kryddig värme.

Ärtsoppa med smörstekta bönor och ingefärskvarg

Ingredienser

6 portioner

Ärtsoppa

5 dl  gula ärtor
2 - 2 1/2 l  grönsaksbuljong
1   gul lök
2   hela färska gurkmeja
2   citrongräs
1 tsk  spiskummin
salt

Ingefärskvarg

1 1/2 msk  färsk riven ingefära
2 dl  kvarg (10%)
salt

Böntopping

150 g  haricots verts (bönor)
1   rödlök
1   äpple
2 msk  smör

För alla

Läs noga innehållet på buljongen. Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri kvarg och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvargen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut smöret mot olja.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1420 KJ / 357 kCal
Fett9 g
Salt5.4 g
Kolhydrater44 g
Protein21 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Vegansk ärtsoppa med rökig svamp
Betyg 4.5 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ärtsoppa med fläsk
Betyg 3.6 av 5.
31 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Ärtig falafel med snabbsyrad rödlök
Betyg 4.5 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ärtbiffar med kokta gula ärter
Betyg 3.8 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dal - ett måste
Betyg 1.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ärtbiffar med okokta gula ärter
Betyg 4.3 av 5.
96 personer har röstat
Över 60 min att tillaga