Ärter med Wallenbergare
En riktig klassiker! Fast i ny tappning. Ärterna är så fantastiskt söta och goda att de kommer på första plats i receptet, Wallenbergaren blir tillbehöret. Tillaga med de finaste råvarorna och njut av en härlig klassiker!
Ingredienser
4 portioner
Potatismos
500 g potatis
1 1/2 dl mjölk
25 g smör
1/4 tsk salt
nymald vitpeppar
Färsbiffar
500 g finmald kalvfärs
3/4 tsk salt
nymald vitpeppar
4 äggulor
4 dl vispgrädde
5 skivor ljust bröd
smör och olja (till stekning)
Ärter
3/4 dl mineralvatten
1 msk smör
ca 1 krm salt
nymald svartpeppar
1/2 - 1 krm socker
250 g gröna ärtor
1 finhackad schalottenlök
Till servering
100 g skirat smör
rårörda lingon
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde, laktosfritt matfett och laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde, laktosfritt matfett och laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Recept och bild från Findus.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4489 KJ / 1073 kCal
Fett73 g
Salt3 g
Kolhydrater56 g
Protein46 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer